En diskusprolaps kan opstå af tungt arbejde, dårlige arbejdsstillinger og desværre nogle gange af næsten ingenting. Symptomerne kan have meget forskellig karakter, men oftest med smertefuld udstråling til ben eller arme, snurren/sovende fornemmelse og nedsat muskelstyrke. Nogle oplever kun smerter i armen/benet og andre mere i nakke/lænd.

En prolaps kan i sjældne tilfælde sidde så den påvirker nerverne omkring blæren eller tarmen. Da vil man opleve at man ikke kan holde på urin/afføring eller ikke kan komme af med det og/eller ikke kan mærke at man tørrer sig bagi. I den slags tilfælde skal man søge skadestue hurtigst muligt.

En prolaps kan være meget smertefuld, men vil i de flestes tilfælde går over uden varige mén efter 6-12 måneder. Det anbefales fra Sundhedsstyrelsen at man undgår operation med mindre anden behandling ikke har været lindrende eller der er tegn på permanent nerveskade.

Ved Herlev Kiropraktor Center behandler vi diskusprolaps med bløddelsbehandling, blid manipulation, øvelser og i samråd med egen læge om smertelindring.